Tabloul „Natură statică cu liliac şi cutie cu bijuterii” (1885), de Theodor Aman, ulei pe pânză cu o valoare estimativă de 100.000 - 180.000 de euro, va fi scos la licitaţie de Artmark pe 31 octombrie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Vor fi scoase la vânzare, între altele, opt lucrări semnate de Nicolae Tonitza, uleiuri şi tuşuri pe carton şi hârtie, şase tablouri de Aman, trei de Victor Brauner, tot atâtea semnate de Nicolae Grigorescu şi Ştefan Luchian, patru lucrări semnate de Theodor Pallady şi Gheorghe Petraşcu şi cinci de Constantin Piliuţă.

În licitaţie vor putea fi cumpărate şi opere ale unora ca Geta Brătescu, Nicolae Vermont şi Camil Ressu, acesta din urmă fiind inclus cu cinci lucrări.

Unul dintre loturi, intitulat „La Colonne sans fin/La muse endormie”, certificat de Doina Lemny (muzeograf-cercetător la Muzeul Naţional de Artă Modernă, Centrul Pompidou din Paris), reprezintă două desene în tuş pe carton şi hârtie, realizate de Constantin Brâncuşi în 1924 pe un ghid al Parisului - Montparnasse. Valoarea estimativă este de 10.000 - 15.000 de euro.

„La Colonne sans fin/La muse endormie”
„La Colonne sans fin/La muse endormie”

„Afizé” al lui Tonitza are o valoare estimativă cuprinsă între 50.000 şi 80.000 de euro, un portret „pentru mai târziu” al poetului Ion Minulescu, realizat de Victor Brauner, din colecţile Margit Brauner-Kosch şi Gogu Rădulescu, de 50.000 - 100.000 de euro, iar „Ţărăncuţă cu basma albă”, de Nicolae Grigorescu, din colecţia magistratului Lazăr Muntean, unul dintre cei mai însemnaţi colecţionari din perioada interbelică, de 50.000 - 90.000 de euro.

„Portret pentru mai târziu (Poetul Ion Minulescu)”
„Portret pentru mai târziu (Poetul Ion Minulescu)”

Licitaţia „Top 100 Mari Maeştri ai Artei Româneşti” cuprinde 171 de loturi şi va avea loc, de la ora 19.30, la Athénée Palace Hilton.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.