O poveste anterioară apariţiei personajului Harry Potter scrisă de JK Rowling pe o carte poştală a fost furată din casa celui care a plătit 25.000 de lire sterline pentru ea la o licitaţie, informează nme.com.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Povestea de 800 de cuvinte, scrisă pe o cartolină în format A5, a fost adjudecată contra sumei de 25.000 de lire sterline la o licitaţie organizată de Sotheby’s în 2008.

Ilustrata a fost furată împreună cu câteva bijuterii dintr-o casă aflată în Howard Road, Kings Heath, în perioada vacanţei 13 - 24 aprilie.

Poliţia din West Midlands a făcut apel pentru informaţii în speranţa că fanii Harry Potter din toată lumea vor afla de acest caz.

”Singurii care pot cumpăra un astfel de obiect sunt adevăraţii fani Harry Potter. Facem apel la toţi cei care văd sau le este oferit spre cumpărare obiectul să contacteze poliţia”, a spus un reprezentant al autorităţilor.

Pe contul său de Twitter, autoarea JK Rowling i-a rugat pe fani să nu cumpere povestirea: ”Vă rog, nu cumpăraţi asta, dacă vă este oferită. A fost licitată pentru @englishpen, iar proprietarul susţinea prin asta libertatea scriitorilor”.

Povestea, despre a cărei acţiune se spune că are loc cu trei ani înainte de naşterea personajului Harry Potter, îl are în centru pe James Potter, tatăl micului vrăjitor, şi pe naşul lui, Sirius Black. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.