O platformă online dedicată documentării procesului de creaţie al artiştilor a fost lansată cu un episod pilot în care invitată este scriitoarea nonagenară Nora Iuga.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Jurnaldecreatie.ro invită publicul larg să ia parte la procesul de creaţie al autorilor români.

Platforma prezintă în premieră materiale video şi materiale audio care documentează procesul de lucru al autoarei pe parcursul scrierii celei mai recente sale cărţi de proză, „Hipodrom”.

Autoarea se bucură de o popularitate deosebită în rândul iubitorilor de literatură şi tocmai de aceea proiectul îşi propune să o prezinte unei noi generaţii de cititori, să le dea ocazia să o cunoască şi să se lase cuceriţi de farmecul şi carisma ei.

Un prim videoclip este cel în care autoarea vorbeşte despre ce reprezintă pentru ea inspiraţia şi cum se manifestă aceasta în procesul ei creativ.

„Nu ştiu să mai fi publicat cineva în România, la 89 de ani, o carte de aproape 400 de pagini”, spune ea.

O perspectivă asupra procesului ei artistic, în care povesteşte despre scris, inspiraţie, despre veşnicie, dar şi despre legendarele vacanţe de la 2 Mai ale boemei româneşti. Cu 15 volume de poezie şi 10 volume de proză publicate, Nora Iuga are una dintre cele mai longevive cariere de pe scena literară românească.

Această platformă îşi propune să vină în întâmpinarea curiozităţilor publicului legate de laboratorul de creaţie al artiştilor români, propunându-şi să stimuleze apetitul pentru lectură, artă şi creativitate în rândul publicului tânăr şi foarte tânăr.

În acest jurnal de creaţie apropierea de artist se constituie prin interviuri portret, materiale audio-video şi lecturi publice care să aducă autorii mai aproape de cititori.

Proiectul semnat We Are Basca e co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.