O pictură redescoperită a pictorului flamand din secolul al XVII-lea Pieter Bruegel cel Tânăr, ascunsă de mai mulţi ani într-o casă din Franţa, va fi prezentată la licitaţie la Paris, marţi, şi se aşteaptă să ajungă la 600.000 - 800.000 de euro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Pictura "The payment of the tithe" este una dintre cele mai mari lucrări cunoscute de Bruegel, măsurând 112 cm înălţime şi 184 cm lăţime, şi era necunoscută în lumea artei, deoarece cea mai recentă generaţie a familiei care a deţinut-o din anii 1900 a crezut că este falsă.

Familia, care doreşte să rămână necunoscută, i-a cerut lui Malo de Lussac de la casa de licitaţii Daguerre Val de Loire să estimeze valoarea casei lor. A descoperit în schimb o capodoperă.

"Am găsit acest tablou (în casă), în spatele unei uşi din camera cu televizor", a declarat de Lussac pentru Reuters, numind-o una dintre cele mai mari surprize din cariera sa. "Am început să fac estimarea acestei camere şi când m-am întors, am văzut acest tablou. A fost o surpriză foarte bună pentru mine". 

De Lussac crede că opera de artă a fost cumpărată ca fiind una autentică, dar de-a lungul mai multor generaţii şi-a pierdut complet autenticitatea în familie. "Şi asta este ceea ce este incredibil", a spus el. "Le redăm această autenticitate spunând 'de fapt opera ta de artă este reală'".

Brueghel cel Tânăr, al cărui tată Bruegel cel Bătrân a murit când avea doar cinci ani, nu a folosit una dintre compoziţiile tatălui său pentru acest tablou, aşa cum o făcea de obicei, ci a reluat tema populară a avocatului satului.

Experţii în artă au estimat că opera de artă a fost pictată între 1615 şi 1617.

Pieter Brueghel cel Tânăr, născut la Bruxelles, a fost fiul cel mai mare al pictorului renascentist olandez şi flamand din secolul al XVI-lea Pieter Bruegel cel Bătrân. Fratele său mai mic, Jan Bruegel cel Bătrân, a fost de asemenea pictor.

Bruegel cel Tânăr a pictat peisaje, subiecte religioase - inclusiv diverse reprezentări ale Iadului - scene de sat şi flori, dar a fost şi un copiator prolific al celor mai populare lucrări ale tatălui său.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.