O pictură aflată în colecţia Muzeului Naţional al Ţării Galilor, considerată copie a stilului maestrului italian Sandro Botticelli, a fost analizată şi confirmată ca lucrare originală, scrie BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Tabloul vechi de 400 de ani, care o înfăţişează pe Fecioara cu pruncul, a fost investigat de experţii emisiunii BBC Four „Britain's Lost Masterpieces”.

Bendor Grosvenor, prezentator al show-ului, a spus: „Când am văzut prima dată tabloul în depozitul muzeului, am fost izbit de extraordinara frumuseţe a feţei Madonnei. Părţi din el mi-au amintit de cel mai cunoscut tablou al lui Botticelli, «Naşterea lui Venus». Acum sunt convins că Botticelli a avut un rol important în realizarea lui şi sunt încântat că va fi din nou expus public”.

Pictura a fost lăsată moştenire de Gwendoline Davies muzeului din Cardiff, însă originile ei au fost puse sub semnul întrebării deşi donatoarea era convinsă că este un Botticelli adevărat.

Analiza experţilor a demostrat că în realizarea ei a fost folosită tehnica unică a studioului lui Botticelli.

Dovedit ca fiind lucrare a maestrului florentin, tabloul este expus la Cardiff.

Adam Webster, de la Muzeul Naţional, a spus: „Rezultatele sunt impresionante şi demonstrează rolul crucial pe care îl are conservarea în înţelegerea moştenirii noastre”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.