O pictură a britanicului David Hockney ar putea deveni cea mai scumpă lucrare a unui artist în viaţă care a fost vândută vreodată la licitaţie, potrivit BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Lucrarea „Portrait of an Artist (Pool with Two Figures)” este estimat că valorează 80 de milioane de dolari, conform Christie's, care o va scoate la licitaţie în luna noiembrie.

„Este una dintre operele de artă ale erei moderne”, a transmis casa de licitaţii.

În prezent, recordul este deţinut de un tablou al americanului Jeff Koons - „Balloon Dog (Orange)” a fost vândut în 2013 pentru 58 de milioane de dolari.

„Acum, preţul pentru acest tablou este undeva în zona de 80 de milioane de dolari, ceea ce nu înseamnă că vreau să îl duc la limita aceea, dar este nivelul la care îl plasăm în contextul istoriei pieţei”, a spus Alex Rotter, reprezentant al Christie's. „În 10, 15, 20 de ani, dacă este cumpărat, îl vom vrea cu siguranţă înapoi şi vă pot spune că îl vom vinde pentru mai mult”.

Una dintre lucrările cele mai cunoscute ale artistului din Yorkshire - compoziţie a două figuri - a început de la două fotografii diferite.

Tabloul a fost finalizat la timp pentru o expoziţie la André Emmerich Gallery, New York, în 1972.

A fost expus în cadrul mai multor retrospective de la Tate Modern, Centrul Pompidou din Paris şi Met din New York.

Anul acesta, un alt tablou al pictorului în vârstă de 81 de ani a fost vândut pentru mai mult de 28,5 milioane de dolari - record pentru artist.

Cu „Portrait of an Artist (Pool with Two Figures)”, Hockney îşi va fi consolidat poziţia în istoria artei. În noiembrie, dacă tabloul va fi adjudecat, el ar putea deveni cea mai valoroasă lucrare de artă a unui pictor în viaţă care a fost vreodată vândută la o licitaţie.

Tabloul va fi expus în Hong Kong, Londra şi Los Angeles înainte de licitaţia din 15 noiembrie de la New York.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.