O pânză de secol XIX, semnată de pictorul romantic Théodore Chassériau, care a dispărut în mod misterios în 1973 dintr-o biserică din Marcoussis, în regiunea pariziană, a reapărut la o licitaţie organizată în landul Hessa (Germania) şi a fost restituită municipalităţii franceze, a anunţat vineri Poliţia, scrie Le Figaro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Intitulat "Jésus chez Marthe et Marie", acest tablou a fost furat din biserica Sainte-Marie-Madeleine din Marcoussis în 1973, potrivit unui comunicat al Poliţiei federale germane. 

După 46 de ani, în primăvara anului 2019, un expert francez a descoperit că tabloul urma să fie pus în vânzare la licitaţie la Wiesbaden. Poliţiştii germani au confiscat tabloul acestui pictor din secolul XIX (1819-1856).

Vânzătorul a asigurat că a moştenit această pânză pictată de discipolul lui Ingres, care a fost cumpărată de familia sa în Franţa în 1974. Lucrarea a fost apoi depozitată într-un pod, înainte ca proprietarul să ia hotărârea de a o vinde.

Vânzătorul a acceptat apoi să o restituie proprietarului iniţial, municipalităţii Marcoussis. 

Tabloul nu mai are rama originală şi prezintă "urme de deteriorare", potrivit Poliţiei, care a adăugat că "lipseşte semnătura". 

Opere de Théodore Chassériau sunt puse în vânzare pe piaţa de artă pentru sume începând de la 10.000 de euro, precizează Poliţia federală. Lucrările acestui artist pot fi văzute în muzee celebre precum Luvru sau Orsay în Paris, sau la MET din New York. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.