Cea de-a opta ediţie a Romanian Design Week, programată să aibă loc în luna septembrie, a anunţat o nouă categorie de evenimente, „Design Flags”, care reuneşte o serie de expoziţii ce documentează evoluţia designului din perspective culturale internaţionale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cele şapte expoziţii sunt realizate alături de ambasade sau instituţii culturale din Cehia, Danemarca, Portugalia, Spania, Ţările de Jos şi Ungaria.

Expoziţiile din categoria „Design Flags” vor fi amenajate în hub-ul Qreator by IQOS. Expoziţiile vor fi deschise publicului în perioada 13 - 20 septembrie, între orele 10:00 şi 20:00. Accesul pentru vizitarea expoziţiilor este gratuit şi dedicat exclusiv persoanelor cu vârste de peste 18 ani. Evenimentul va fi organizat ţinând cont de toate regulile şi recomandările valabile la momentul respectiv în contextul pandemiei.

Prezenţa expoziţiilor internaţionale de design în cadrul RDW încurajează dialogul dintre piaţa românească de design şi cea internaţională şi dezvoltarea industriilor creative locale dincolo de graniţele ţării. Acestea investighează noi abordări şi preocupări în design, prezintă idei inovatoare şi produse ce reuşesc să redefinească sfera din care fac parte.

Astfel, la Qreator, vizitatorii vor putea admira postere stradale din Madrid care explorează istoria oraşului, afişe ale Asociaţiei Designerilor Grafici Maghiari, dar şi expoziţia Institutului de Design din cadrul Universităţii de Arte şi Design din Budapesta (MOME).

„Future Food Formula”
„Future Food Formula”

Acestora se adaugă instalaţia interactivă creată de Chloé Rutzerveld, food designer, „Future Food Formula”, care deschide o fereastră spre agricultura viitorului, expoziţii de design de produs precum „Made in CZ/Found in RO”, care include obiecte fabricate în Cehoslovacia şi prezente în viaţa cotidiană românească înainte de Revoluţie, şi „Portugal Normal”, o colecţie de obiecte care au potenţialul de a contura o estetică specifică culturii portugheze şi care au intrat deja în memoria colectivă portugheză.

Lista este completată de „Matters - Rethinking Materials”, o expoziţie care investighează modul în care utilizarea materialelor neconvenţionale deschide o discuţie despre sustenabilitate în design, expoziţie dezvoltată de CHART şi Designmuseum Danmark şi curatoriată de Line Ulrika Christiansen şi Pernille Stockmarr din partea Designmuseum Danmark.

„Design Flags” este un demers realizat alături de Ambasada Spaniei la Bucureşti, Institutul Maghiar din Bucureşti, Centrul Ceh, Designmuseum Danmark, CHART, Next Nature şi KWY.studio.

Romanian Design Week 2020 va avea loc în perioada 11 - 20 septembrie şi va evidenţia rolul esenţial al designului în proiectarea unui viitor mai bun.

Tema ediţiei este „Schimbarea”.

Principala destinaţie Romanian Design Week 2020 va fi Combinatul Fondului Plastic.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.