O navă olandeză de marfă a fost descoperită de arheologii marini scufundată pe coasta Ramsgate în Kent, potrivit express.co.uk.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Nava, numită The Rooswijk, s-a scufundat din cauza vremii în ianuarie 1740. Prima dată a fost descoperită de un înotător în 2005. După primele excavări, a fost acoperită. Dar în 2016, Historic England şi Dutch Cultural Heritage Agency au avertizat că vasul ar putea fi distrus de invazia moluştelor, care începuseră să avanseze către coastele britanice din Mediterana.  

Cercetările arheologilor au descoperit trei cufere din lemn, care se crede că ar fi conţinut lingouri de argint pentru Indiile de Est. Ei au descoperit şi oase ale membrilor echipajului. 

Pe navă s-ar fi aflat soldaţi care păzeau bunurile, copii, femei, chiar şi prostituate. 

În jur de 250 de persoane ar fi fost la bord când nava s-a scufundat şi se crede că nimeni nu a supravieţuit. 

Mark Dunkley, arheolog marin de la Historic England, a spus: "Această descoperire ne arată cums e trăia la bordul navei iar rămăşiţele găsite ne ajută să înţelegem cum au murit. Ori s-au înecat, ori au murit când nava s-a scufundat sau tunurile i-au strivit". El a precizat că descoperirea este cu atât mai importantă cu cât rar poate fi găsită o epavă scufundată cu tot cu echipaj şi păstrată ca în momentul catastrofei, varianta subacvatică a ceea ce s-a întâmplat la Pompeii. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.