Tapiserie în realitate augmentată, noul proiect semnat de One Night Gallery, prima galerie de new media art din România, va putea fi vizitat de public la Cărtureşti Carusel din Bucureşti (str. Lipscani nr. 55), între 9 şi 22 noiembrie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Programul librăriei este de luni până duminică, între 11.00 - 21.00, iar intrarea este liberă.

Această expoziţie reprezintă a treia colaborare între One Night Gallery şi Cărtureşti. Evenimentele de lansare pentru Cărtureşti Modul şi Cărtureşti Verso au fost curatoriate de One Night Gallery şi au avut loc în 2018, respectiv 2019.

Cel mai nou concept propus de One Night Gallery, "Tapiserie în realitate augmentată", îmbină arta tradiţională cu tehnologia, generează un dialog între artişti din diferite medii de expresie şi creează o lucrare interdisciplinară unică în lume. Rezultatul acestui proiect colaborativ este o lucrare originală de artă textilă, augmentată cu o animaţie 3D.

Ilustraţia artistului vizual Mircea Popescu este transpusă într-un covor realizat manual de artista textilistă Megan Dominescu şi este îmbogăţită cu ajutorul tehnologiei de Mihai Cojocaru, membru al echipei One Night Gallery, cel care a dezvoltat animaţia 3D, dar şi cu o coloană sonoră dedicată, creată şi montată de sound designerul Andrei Robin Proca. Tapiseria se transformă astfel într-o scenă de realitate augmentată 3D.

Publicul va putea descoperi experienţa de AR prin filtrul disponibil pe pagina de Instagram a One Night Gallery, la secţiunea de filtre de realitate augmentată. Vizitatorii pot scana tapiseria cu filtrul dedicat iar animaţia se va declanşa automat. Întreaga experienţă poate fi înregistrată şi distribuită pe canalele de social media ale utilizatorilor.

Procesul de creaţie al proiectului a fost documentat prin time-lapse-uri, interviuri cu artiştii şi video-uri din perioada de producţie iar documentarea şi produsele digitale vor fi disponibile pe site-ul One Night Gallery şi pe canalele de social media dedicate.
 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.