O lucrare de artă creată de un program de inteligenţă artificială a fost adjudecată la o licitaţie Christie's New York contra sumei de 432.000 de dolari.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Lucrarea, intitulată „Portrait of Edmond Belamy”, creată de colectivul Obvious din Paris, a fost estimată iniţial la 7.000 - 10.000 de dolari.

Tabloul a fost realizat prin folosirea unui algoritm şi a unui set de date ale 15.000 de portrete pictate între secolele 14 şi 20.

Pentru generarea imaginii, algoritmul a comparat propria lucrare cu cele din set până când nu le-a mai putut diferenţia.

Portretul este prima lucrare AI (inteligenţă artificială) scoasă la vânzare la o casă importantă de licitaţii. 

„Al este una dintre tehnologiile care vor avea impact asupra artei şi a pieţei de artă din viitor - deşi este prea devreme să anticipăm care vor fi schimbările”, a spus specialistul Richard Lloyd de la Christie's, cel care a organizat vânzarea.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.