O lucrare a artistului Banksy, în care i-a pictat pe politicienii din Camera Comunelor drept cimpanzei, a fost expusă la Muzeul Bristol pentru "a marca Ziua Brexit", 29 martie, data la care Marea Britanie trebuia să părăsească Uniunea Europeană, potrivit independent.co.uk.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Lucrarea artistului, numită "Devolved Parliament/ Parlament desfiinţat", a fost expusă la Bristol Museum & Art Gallery. 

Artistul a publicat, joi, o imagine a lucrării "Devolved Parliament" pe contul lui de Instagram. Explicaţia foto este: "Devolved Parliament. Am creat-o acum zece ani. Muzeul Bristol a expus-o din nou pentru a marca Ziua Brexit". "Râdeţi acum, dar într-o bună zi nimeni nu va mai fi responsabil" se încheie postarea. 

Citatul a fost un omagiu adus lucrării lui "Laugh Now", care prezintă o imagine cu un cimpanzeu ce ţine o pancartă pe care se poate citi: "Râzi acum pentru că într-o zi nimeni nu va mai fi responsabil".  

Lucrarea a fost prezentată prima dată la muzeu în 2009 ca parte a expoziţiei "Banksy vs Bristol Museum".

"Devolved Parliament" a fost cumpărată de un colecţionar anonim, care a împrumutat-o muzeului pentru a marca un deceniu de când a fost expusă prima dată. 

Banksy şi-a dat acordul pentru ca opera, care are o lăţime de 4 metri, să fie expusă din nou. 

În 2009, Banksy a spus despre "Devolved Parliament": "Pictezi 100 de cimpanzei şi ei încă te numesc un artist de gherilă". 

"Este o lucrare mare de artă şi lucrările mari de artă reflectă societatea", a spus Yoma Smith, mandatar al Bristol Museums Development Trust.

Misteriosul artist din Bristol, care îşi menţine anonimatul, este originar din Bristol. Banksy - despre care se spune că ar fi Robert Del Naja, membru al grupului Massive Attack - a devenit cunoscut pentru graffiti-urile amplasate în diverse oraşe ale lumii.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.