O emisiune despre educaţie, „Profesori de milioane”, moderată de Irina Păcurariu, va fi lansată pe 15 aprilie, de la ora 19.00, la TVR 1, urmând să fie difuzată în fiecare duminică, timp de şase săptămâni.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În această emisiune, profesori, artişti, scriitori, antreprenori, oameni de afaceri şi IT-işti celebri vor vorbi despre şcoală şi cât a contat aceasta pentru fiecare. 

La „Profesori de milioane”, Irina Păcurariu va pune în dezbatere subiecte ca: educarea valorilor, motivarea tinerilor, pregătirea lor pentru viaţă şi profesie, precum şi modul cum putem construi folosind resursele de care dispunem.

Potrivit Televiziunii Române, emisiunea îi va aduce în lumina reflectoarelor pe cei care, indiferent de conjunctura istorică sau economică, de resursele avute, sunt profesioniştii din educaţie. Prin intermediul  invitaţilor, profesionişti din diferite domenii, de la arte liberale la business, programul va dezbate teme curente ale sistemului educaţional.

Alături de întrebări şi răspunsuri ale invitaţilor, emisiunea va cuprinde reportaje din şcoli, interviuri cu profesori şi tineri care pot fi modele de profesionalism şi performanţă, în condiţii nu întotdeauna fericite sau prielnice.

Emisiunea „Profesori de milioane”, care vorbeşte despre sistemul de învăţământ de astăzi, despre şcoala la care părinţii visează să îşi trimită copiii în România, despre educaţie sau despre eroii neştiuţi din cancelarii, este o coproducţie TVR şi Junior Achievement România.

Junior Achievement România organizează competiţia „Profesori de milioane”, la finalul căreia, în cadrul Galei Investeşte în Educaţie, vor fi onoraţi profesorii nominalizaţi în timpul campaniei şi performanţi în procesul educaţional.

Oricine poate să nominalizeze profesorul favorit descărcând pe telefon sau tabletă aplicaţia „Profesori de milioane”, disponibilă pentru Android.

„Având în vedere popularitatea concursului, cu premii de 50.000 de euro şi numărul enorm de elevi care aleg să îşi nominalizeze şi voteze profesorii favoriţi, este o oportunitate să pui astfel şi subiectul educaţiei în dezbatere. Vom aduce poveşti de dezbătut din întreaga ţară şi le vom discuta în fiecare ediţie cu invitaţi care vin din medii diferite, de vârste diferite, cu experienţe diferite, dar care se bucură de notorietate şi reputaţie. Profesori, artişti, scriitori, antreprenori, oameni de afaceri, IT-işti celebri vor vorbi, cu sinceritate sper, despre şcoală şi despre cât a contat pentru fiecare”, a spus Irina Păcurariu, moderatoarea dezbaterilor seriei „Profesori de milioane”.

Toţi cei care doresc vor putea nominaliza dascălul care le-a marcat drumul în viaţă, care le-a schimbat modul de a privi lumea. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.