Directorul laboratorului german BioNTech, care lucrează cu cel american Pfizer la un vaccin contra Covid-19, a estimat joi că este "posibil" ca autorizarea şi distribuirea lui să aibă loc până la sfârşitul anului în Statele Unite şi Uniunea Europeană, potrivit AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Există o şansă să putem obţine anul acesta autorizarea în Statele Unite sau în Europa sau în cele două regiuni", a estimat Ugur Sahin, într-un interviu pentru AFP, precizând că solicitarea de autorizare va fi depusă vineri la Agenţia Americană pentru Medicamente (FDA). 

"Este posibil să putem livra vaccinuri din decembrie", a adăugat el. 

În Statele Unite, cele două vaccinuri ai putea fi autorizate de Agenţia Americană pentru Medicamente (FDA) în primele săptămâni din decembrie, a spus luni Moncef Slaoui, responsabil ştiinţific al operaţiunii Warp Speed, numită de Donald Trump să vaccineze populaţia americană.         

Acest lucru ar permite vaccinarea a 20 de milioane de americani, prioritari fiind vârstnicii şi cei cu risc, din a doua parte a lunii decembrie, potrivit acestuia, apoi 25 de milioane de persoane pe lună începând din ianuarie.     

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.