Primarul Mihai Chirica susţine că reprezentanţii Tietoevry, companie finlandeză de software şi servicii IT cu o cifră de afaceri de trei miliarde de euro, i-au transmis, miercuri, în cadrul unei întâlniri, că doresc să deschidă o subsidiară în România, printre oraşele luate în calcul fiind şi Iaşiul.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui comunicat al Primăriei Iaşi, reprezentanţii firmei finlandeze au afirmat că Tietoevry intenţionează să deschidă o subsidiară în România, Iaşul fiind unul dintre oraşele care prezintă un real interes pentru compania din Finlanda. 

Şeful municipalităţii ieşene a afirmat că a prezentat atuurile Iaşiului pentru potenţialii investitori, fiind invocate calitatea forţei de muncă, nivelul vieţii social-culturale şi a serviciilor de sănătate. 

Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

”Orice actor economic care doreşte să aleagă oraşul nostru ca destinaţie a unei investiţii generatoare de locuri de muncă este binevenit şi va găsi în primăria municipiului Iaşi un partener onest", a declarat primarul Mihai Chirica. 

În perioada imediat următoare, Tietoevry va aduna informaţii referitoare la oferta de birouri de categoria A, precum şi la resursa umană de specialitate din oraş. 

Tietoevry numără peste 24.000 de angajaţi IT în întreaga lume, oferind servicii de design, cloud, date şi inginerie software. Compania deserveşte clienţi din peste 90 de ţări, iar cifra de afaceri anuală a Tietoevry este de aproximativ trei miliarde euro. 

Acţiunile companiei sunt listate la bursa NASDAQ din Helsinki şi Stockholm, precum şi la Oslo Børs. 

 
 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.