O carte scrisă de John Ronald Reuel Tolkien, intitulată „The Fall of Gondolin”, despre care autorul a spus că este „prima poveste” cu acţiunea plasată în „Pământul de Mijloc”, va fi publicată în august pentru prima dată, după mai mult de 40 de ani de la moartea autorului, scrie bbc.com.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Această carte prezintă povestea unui oraş al elfilor devastat de lordul întunecat Morgoth.

Autorul a început să scrie această carte în 1917, înainte de a reveni la „Pământul de Mijloc” pentru „Hobbitul/ The Hobbit” şi „Stăpânul Inelelor/ The Lord of the Rings”.

„Pământul de Mijloc” este locul ficţional imaginat de J.R.R. Tolkien, unde este plasată acţiunea din multe scrieri ale sale incluse în „Legendarium”, scrieri care formează backgroundul pentru „The Lord of the Rings”.  

Shaun Gunner, preşedintele Societăţii „Tolkien”, a spus că povestea „The Fall of Gondolin” reprezintă „Sfântul Graal al textelor lui Tolkien” pentru numeroşi fani ai operei acestui scriitor.

Singurele romane cu acţiunea plasată în „Pământul de Mijloc” care au fost publicate în timpul vieţii lui J.R.R. Tolkien au fost „The Hobbit” şi cele din trilogia „The Lord of the Rings”. Scriitorul a murit în anul 1973.

„The Fall of Gondolin” este cea de-a doua lucrare editată şi lansată după moartea scriitorului, de către fiul lui, Christopher Tolkien, în ultimii doi ani.

Christopher Tolkien, în vârstă de 93 de ani, şi-a petrecut mulţi ani organizând scrierile nepublicate ale tatălui său. El a mai editat şi publicat postum lucrări semnate de tatăl său, precum „Silmarillion” şi „Copiii lui Húrin/ The Children of Hurin”.

În 2017, Christopher Tolkien a spus că „The Tale of Beren and Lúthien” ar putea fi ultima carte pe care el o va lansa din rândul scrierilor tatălui său.

J. R. R. Tolkien ar fi început să scrie „The Fall of Gondolin” în 2017, în timpul recuperării sale după serviciul său militar în Primul Război Mondial. Această carte prezintă istoria „Pământului de Mijloc” înainte de evenimentele care au loc în „The Lord of the Rings”.

Romanul, care va apărea pe 30 august în librării, este ilustrat de Alan Lee, ale cărei lucrări pentru cărţile „The Lord of the Rings” şi „The Hobbit” au inspirat adaptările lui Peter Jackson pentru marele ecran.

John Ronald Reuel Tolkien (3 ianuarie 1892 - 2 septembrie 1973) a fost scriitor, poet, filolog şi profesor universitar englez, celebru pentru cărţile sale fantasy „Hobbitul” şi ”Stăpânul inelelor”. Deşi mulţi autori au publicat volume fantasy înaintea lui, succesul uriaş de care s-au bucurat aceste cărţi în Statele Unite a dus la o popularizare în masă a acestui gen literar, iar Tolkien este considerat în prezent „părintele literaturii fantasy”. Operele sale au inspirat numeroase alte romane şi nuvele fantasy şi ştiinţifico-fantastice.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.