Lucrări de renovare la locuinţa londoneză din Hackfoard Road 87, adresa la care a stat pictorul olandez Vincent Van Gogh, au permis descoperirea unor acuarele, o carte de rugăciune şi un contract de asigurare ascunse sub podeaua camerei. Aceste descoperiri ar putea să facă lumină asupra noii sale vieţi în Anglia în 1873 şi 1874, potrivit Le Figaro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Un contract, o carte de rugăciuni datând din 1867 precum şi acuarele au fost regăsite înt-run loc ascuns din podea. Este un miracol ca în interiorul acestui mic imobil de două etaje să rămână intact atunci când a fost bombardat în timpul celui de-al Doilea Război Mondial de forţele militare germane. 

Martin Bailey, un expert în Van Gogh, a declarat pentru CNN că artistul a trăit la adresa 87 Hackfoard Road între 1873 şi 1874 pe când lucra ca asistent la galeria Goupil. "Van Gogh avea 20 de ani când a sosit şi trecerea prin Londra l-a influenţat profund", a explicat el. Şi, potrivit istoricului de artă, "ar fi fost puţin probabil ca el să devină artist, dacă nu ar fi lucrat într-o galerie de artă londoneză". 

A fost găsită o broşură religioasă intitulată "A Penny Pocket Book of Prayers and Hymns" (1867), precum şi vechi documente administrative între care un certificat de asigurare al unui imobil pe numele Ursula Loyer. 

Aceste documente afectate de timp sunt în curs de restaurare până când vor putea fi descifrate. Poate că vor putea dezvălui informaţii imedite despre viaţa lui Van Gogh la Londra. 

Tabloul pictat de Van Gogh cu locuinţa din Hackford Road 87 a fost cumpărat la licitaţie în 2012 pentru suma de 565.000 de lire sterline, adică 650.000 de euro.

Proprietarii, Jian Wang şi Alice Childs, vor să păstreze ultimele amintiri din epoca în care Van Gogh locuia acolo. Ei au ambiţia de a face din acest loc istoric un centru al artiştilor şi o galerie. Un fel de fundaţie care să ajute artiştii fără resurse financiare. 

Vincent Van Gogh, născut în 1853 la Zundert, într-o familie de pastori şi comercianţi de artă, a pictat peste 800 de tablouri. Considerat cel mai mare pictor al Olandei, după Rembrandt, Vincent Van Gogh a vândut o singură pânză în timpul vieţii sale, însă operele sale sunt tranzacţionate în zilele noastre la preţuri uriaşe.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.