Un fost membru al Navy SEAL, care a scris o carte despre operaţiunea de capturare a teroristului Osama ben Laden, ce a avut loc în Pakistan, a acceptat să plătească guvernului american suma de 6,8 milioane de dolari, reprezentând venituri obţinute din comercializarea cărţii şi onorarii obţinute din susţinerea de discursuri la o serie de evenimente publice, a anunţat, vineri, cotidianul The New York Times, care citează documente judiciare americane.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Totodată, Matt Bissonnette, care a publicat acea carte sub pseudonimul Mark Owen, a prezentat scuze publice, într-o declaraţie oficială, pentru faptul că nu prezentat Pentagonului volumul său, înainte ca acesta să fie publicat, în anul 2012, precizează Reuters.

”Îmi asum responsabilitatea pentru faptul că nu am prezentat Pentagonului, pentru analiză, această carte (înainte de publicare, n.r.) şi îmi cer scuze pentru această omisiune”, a declarat fostul puşcaş marin american, citat de The New York Times.

Romanul publicat de Matt Bissonnette se intitulează ”No Easy Day”.

În trecut, Pentagonul a ameninţat cu deschiderea unui proces împotriva lui Matt Bissonnette, pentru o presupusă încălcare a unui acord de non-divulgare de informaţii, deoarece manuscrisul cărţii sale nu a fost prezentat pentru a fi analizat, înainte de publicare, din motive de securitate.

Departamentul de Justiţie din Statele Unite nu a făcut comentarii pe această temă.

Osama ben Laden a fost ucis în ascunzătoarea sa din Pakistan de comandouri americane, în noaptea de 1 spre 2 mai 2011, o lovitură extrem de puternică pentru Al-Qaida, care a comis atacurile teroriste de la 11 septembrie 2001 în Statele Unite.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.