Nuvela „Benito Cereno” din 1855 a lui Herman Melville va fi adaptată pentru un serial SF de Steven Katz, cunoscut pentru „The Knick” şi „Manhunt: Unabomber”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Acţiunea poveştii lui Melville este plasată în 1799. Serialul va fi un thriller SF despre o întâlnire accidentală dintre două vase - o navă comercială cu echipaj uman, condus de Don benito Cereno, şi un cargo extraterestru cu sclavi - în spaţiu.

Proiectul este în dezvoltare la Topic Studios de la First Look Media („Spotlight”, „Roman J. Israel, Esq.”) şi încă nu are un cumpărător.

„«Benito Cereno» este una dintre cele mai provocatoare povestiri ale lui Melville, iar Steven a reuşit să păstreze esenţa şi a reimaginat-o pentru publicul modern”, a spus Lisa Leingang de la Topic Studios, citată de The Hollywood Reporter. „Rezultatul va fi ceva atât de inovativ şi de radical încât suntem nerăbdători ca publicul să îl vadă”.

De cealaltă parte, Katz a transmis: „Este o poveste incredibil de palpitantă a lui Melville, un scriitor la care în mod normal ne gândim că este cerebral”.

Steven Katz va scrie scenariul, Topic Studios deţin rolul de producător executiv, alături de Dan Halsted şi Corinne Hayoun de la Manage-ment.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.