Numărul utilizatorilor înregistraţi anul acesta în cele şase săli ale Bibliotecii Naţionale a României (BNaR) a înregistrat o scădere importantă faţă de aceeaşi perioadă din 2018, potrivit informaţiilor oferite News.ro de instituţia care aparţine de Ministerul Culturii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În răspunsul la solicitarea News.ro se arată: „Numărul de utilizatori înregistraţi în cele şase săli ale Bibliotecii Naţionale a României, în primele unsprezece luni ale anului 2019, a fost de 7.449”.

Potrivit datelor furnizate News.ro de BNaR la finalul anului trecut, în perioada ianuarie - noiembrie 2018, în cele şase săli ale Bibliotecii, au fost înregistraţi în total 22.800 de utilizatori, dintre care circa 8.800, în sala de ştiinţe filologice „Mihai Eminescu”. Un utilizator înregistrat poate folosi mai multe săli ale Bibliotecii.

A crescut însă media utilizatorilor în spaţiile libere - unde nu este necesar un permis de cititor. Anul trecut, media a fost de 360 de persoane pe zi. În aceeaşi perioadă a acestui an, a fost înregistrată o medie zilnică de 700. 

Cea mai aglomerată perioadă din 2019 a fost, potrivit reprezentanţilor Bibliotecii, 1 aprilie - 31 iulie. „Din punct de vedere al utilizatorilor, în vara anului 2019, când biblioteca a fost deschisă, s-a înregistrat un maxim de frecvenţă, utilizatorii folosind, cu precădere, spaţiile libere pentru lectură”.

În primele unsprezece luni ale anului 2019, BNaR a găzduit 95 de evenimente şi expoziţii şi a organizat 229 de evenimente cultural-artistice, ştiinţifice şi profesionale, precum şi expoziţii destinate utilizatorilor de toate vârstele, a mai informat instituţia.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.