Numărul abonaţilor serviciului de streaming Disney+ a crescut, în doar o lună, la aproximativ 95 de milioane, potrivit The Hollywood Reporter.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Disney+, lansat în urmă cu 15 luni, are acum 94,9 milioane de abonaţi la nivel global, a anunţat compania, care a înregistrat 8,1 milioane de plătitori doar în decurs de o lună, din 2 decembrie 2020 până în 2 ianuarie 2021.

Proiecţiile făcute erau de 90 de milioane de abonaţi Disney+ în patru ani. Serviciul de streaming a atins un prag pentru care Netflix a avut nevoie de aproximativ un deceniu.

Creşterea înregistrată în lunea decembrie este datorată lansării animaţiei „Soul” (Pixar) şi a sezonului doi din serialul „The Mandalorian”, ambele având cifre record de audienţă, potrivit Nielsen. 

Disney continuă să investească în conţinut original. În luna decembrie, compania a anunţat 105 filme şi seriale sub brandurile Star Wars, Disney Animation şi Pixar, dintre care 80% ar urma să fie lansate pe serviciile sale de streaming.

Serviciile de streaming ale Disney - Disney+, Hulu şi ESPN Plus - au înregistrat 146,4 milioane de clienţi la finalul ultimului trimestru al anului 2020, o creştere de 131% faţă de anul anterior.

Numărul abonaţilor Hulu a crescut cu 30%, la 39,4 milioane (inclusiv 4 milioane pentru TV), iar cel al abonaţilor ESPN Plus a crescut cu 83%, la 12,1 milioane.

În Statele Unite, un abonament lunar Disney+ va costa, din 26 martie 2021, cu 1 dolar mai mult, de la 6,99$. Acelaşi lucru se va întâmpla şi cu pachetul Disney+, Hulu (cu reclame) şi ESPN Plus, al cărui abonament va fi de 13,99 de dolari.

Compania a lansat Disney+ în noiembrie 2019, în SUA, Canada, Olanda, Australia şi Noua Zeelandă, iar anul următor s-a extins în Europa, India şi alte teritorii.

Până în septembrie 2024, este aşteptat ca numărul abonaţilor să ajungă la 230 - 260 de milioane.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.