Noul muzeu Bauhaus îşi va deschide porţile publicului pentru prima dată în Weimar, oraşul din estul Germaniei, sâmbătă, după trei ani de construcţie, oferind admiratorilor faimoaselor "forme care urmăresc funcţia" un nou loc de pelerinaj estetic, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Inaugurarea din acest weekend, cu intrare liberă şi numeroase concerte şi spectacole, va marca vârful culminant al unui an în care sute de evenimente din întreaga Germanie marchează 100 de ani ai mişcării Bauhaus (curent fondator în arhitectura contemporană). 

"Bauhaus a influenţat designul peste tot în lume", spune Ulrike Bestgen, directorul muzeului, adăugând că pionierii mişcării au abordat probleme urgente ale vremii lor precum lipsa de locuinţe care este încă relevantă în prezent. 

Trei instalaţii de lumină şi sunet sunt programate să interacţioneze cu noua clădire, care, creată în alb şi gri de arhitecta berlineză şi profesoara Heike Hanada, reamintind ea însăşi sobrietatea minimalistă a stilului original. 

Şcoala de design Bauhaus a început în 1919, după Primul Război Mondial.

Şcoala de artă s-a mutat mai târziu de la Weimar la Dessau, tot în est, unde - odată ce naziştii lui Hitler s-au mutat în primăria locală - Bauhaus a fost închis. 

S-a întâmplat în 1933, anul în care Hitler a venit la putere, punând capăt "Republicii de la Weimar", o scurtă perioadă de democraţie între cele două războaie mondiale din Germania care a început în 1919 şi, la fel ca şcoala Bauhaus de la Weimar, s-a încheiat 14 ani mai târziu. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.