Nouă femei îl acuză pe tenorul spaniol Plácido Domingo, una dintre cele mai importante figuri din istoria operei, de presupusă hărţuire sexuală, potrivit El Pais. Associated Press a publicat mărturiile a opt cântăreţe şi o dansatoare despre presupusul comportament nepotrivit al tenorului care s-ar fi petrecut în anii '80.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Mărturiile au fost publicate marţi de Associated Press, care a dezvăluit doar numele unei victime, mezzosoprana Patricia Wulf. Potrivit agenţiei americane, Domingo ar fi constrâns femeile să aibă relaţii sexuale cu el în schimbul unor slujbe iar cele care refuzau erau pedepsite din punct de vedere profesional. 

Evenimentele ar data de la începutul anilor '80 şi s-ar fi petrecut de-a lungul a trei decenii. 

"Este dureros să aud că am fost capabil să enervez pe cineva", a replicat tenorul pentru AP. "Standardele după care ne măsurăm astăzi, şi trebuie să ne măsurăm singuri, sunt foarte diferite de cum erau în trecut", a adăugat el. 

Domingo, 78 de ani, este unul dintre cei mai admiraţi tenori din toate timpurile şi unul dintre cei mai puternici bărbaţi din muzica clasică internaţională. A jucat peste 150 de roluri în mai mult de 4.000 de reprezentaţii. În prezent, el continuă să cânte şi să regizeze, fiind şi director la Los Angeles Opera din California.

Opt cântăreţe şi o dansatoare au asigurat agenţia de ştiri că au fost hărţuite de Domingo, într-o atitudine pe care au descris-o drept voci secrete din lumea operei. Una dintre ele a mărturisit că Domingo a atins-o pe sub fustă şi alte trei au declarat că au fost sărutate în locuri precum garderobă, cameră de hotel şi la un prânz de afaceri. 

"Acuzaţiile acestor persoane anonime care datează de acum 30 de ani sunt profund îngrijorătoare şi, aşa cum au apărut, inexacte. Chiar şi aşa, este dureros să aud că am fost capabil să enervez pe cineva sau le fac să se simtă inconfortabil, indiferent de cât timp am făcut-o şi în ciuda celor mai bune intenţii ale mele. Cred că toate interacţiunile mele şi relaţiile au fost întotdeauna acceptate şi consimţite. Oamenii care mă cunosc sau care au lucrat cu mine ştiu că nu sunt o persoană care poate răni, jigni sau jena pe cineva în mod intenţionat", este răspunsul oferit de tenor agenţiei de presă. 

Niciuna dintre femei nu a putut oferi documente de niciun fel pentru a-şi susţine acuzaţiile, dar agenţia a vorbit "mai mulţi" colegi şi prieteni cărora acestea le-au povestit ce s-a întâmplat atunci.  

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.