Un nou spaţiu de artă urbană va fi inagurat joi, la clubul Control din Bucureşti, şi va găzdui artişti şi branduri ale căror expoziţii pot fi vizitate zilnic.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Tag Your Ideas” va fi un loc unde artiştii vor crea o poveste urbană care va fi expusă publicului, o nouă platformă de comunicare vizuală a oraşului, după cum îl caracterizează curatorul Eugen Rădescu.

Este vorba despre un perete din curtea interioară a clubului care va fi, lunar, pânză pentru câte un artist invitat.

Proiectul va dura cel puţin un an, anunţă iniţiatorii lui, iar Andreea Chirică, ilustrator şi autor de romane grafice, va fi prima care va expune.

„Oraşul la picioarele noastre”, cum şi-a numit lucrarea, este „o pledoarie vizuală pentru explorarea Bucureştiului indiferent dacă-i cu maşina, cu taxi, cu trotineta, bicicleta sau la pas şi pentru încercarea de a ni-l asuma ca parte din noi”, a transmis Andreea Chirică într-un comunicat.

A publicat „The year of the pioneer”, în 2011, cu care a participat la Comic Con New York şi la Salonul Internaţional de Bandă Desenată de la Barcelona. Al doilea roman grafic al ei, „Home Alone”, a participat la expoziţia Romanian Design Week 2017 şi a câştigat premiul pentru ilustraţie la „Cele mai frumoase cărţi din România”, în acelaşi an.
A publicat bandă desenată şi ilustraţie în The Guardian, Die Tageszeitung, LA Times, Re:public Sweden şi în publlicaţii româneşti. A expus la Kunstraum Walcheturm Zurich, Visual Kontakt Cluj, Creart Bucureşti, Centrul Mora Bucureşti, ComiXconnection Zagreb şi Bratislava. În iunie 2019, s-a aflat într-o rezidenţă artistică la Berlin unde a locuit şi desenat, timp de 30 de zile, într-un centru temporar pentru refugiaţi. 

Vernisajul va avea loc pe 11 iulie, la ora 20.00.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.