Şcoala La Maîtrise Notre-Dame de Paris va susţine un concert, în seara de Crăciun, în Catedrala Notre-Dame din Paris, dar fără public, a anunţat arhiepiscopul Parisului Michel Aupetit.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Acest concert este al treilea eveniment organizat în catedrală de la incendiul din 15 aprilie 2019 care a distrus parţial edificiul, potrivit agenţiilor de presă.  

Acest "concert-eveniment", dirijat de Henri Chalet, directorul şcolii, va reuni "20 de cântăreţi de cor adulţi, acompaniaţi de Yves Castagnet la orgă, instrument împrumutat pentru această ocazie, precum şi de doi solişti: soprana Julie Fuchs şi violoncelistul Gautier Capuçon".

Concertul va avea loc "cu respectarea strictă a normelor sanitare în vigoare" şi va fi difuzat pe France 2 şi pe KTO. 

Catedrala Notre-Dame din Paris a ars parţial în aprilie 2019. Incendiul a distrus acoperişul şi spira emblematică proiectată de Eugène Viollet-le-Duc.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.