Noi secţiuni din turnul de cranii umane din perioada aztecă găsit în Ciudad de Mexico au fost descoperite de arheologi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Săpăturile efectuate au dezvăluit mai multe secţiuni ale turnului, însumând până în prezent 119 cranii, potrivit Institutului Naţional de Antropologie şi Istorie, citat de BBC.

Turnul a fost descoperit în 2015, în timpul restaurării unei clădiri din capitala mexicană. Este crezut că a fost parte dintr-un templu dedicat zeului aztec al soarelui, războiului şi sacrificiilor umane.

Rastelul de cranii, cunoscut sub numele Huey Tzompantli, se afla într-un colţ al capelei lui Huitzilopochtli, patronul capitalei aztece Tenochtitlan.

Structura cilindrică se află aproape de Catedrala Metropolitană construită peste Teplo Mayor, unul dintre principalele temple din Tenochtitlan, astăzi Ciudad de Mexico.

„Templo Mayor continuă să ne surprindă, iar Huey Tzompantli este, fără îndoială, una dintre cele mai impresionante descoperiri arheologice din ultimii ani în ţara noastră”, a spus Alejandra Frausto, ministrul mexican al Culturii.

Arheologii au identificat trei faze de realizare a turnului, cuprinse între 1486 şi 1502.

Aztecii au fost o populaţie vorbitoare de Nahuatl care a dominat, între secolele 14 şi 16, mari părţi din ceea ce reprezintă în prezent centrul Mexicului. Imperiul a fost distrus de invadatorii conduşi de conchistadorul spaniol Hernán Cortés, care a cucerit Tenochtitlan în 1521.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.