Violonistul Nikolaj Znaider revine la Festivalul Internaţional "George Enescu", pe 7 septembrie, alături de Academy of St Martin in the Fields, în locul lui Joshua Bell, care şi-a anulat participarea din motive medicale, anunţă organizatorii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Dirijor şi solist va fi Nikolaj Znaider, care revine la Festivalul "Enescu" pentru a treia oară.

Programul serii va păstra două din cele trei lucrări prevăzute iniţial - Mendelssohn, Uvertura Visul unei nopţi de vară şi Bizet, Simfonia in do major. Singura schimbare va fi Concertul nr. 1 în sol minor op. 26 de Bruch, la care Znaider va fi solistul, în locul concertului în la minor pentru vioară şi Orchestră de Dvořák.

Atât ansamblul, cât şi organizatorii Festivalului, îi sunt recunoscători lui Nikolaj Znaider pentru că a acceptat propunerea într-un moment atât de dificil, într-un timp atât de scurt.

Nicolaj Znaider este unul dintre cei mai buni violonişti ai momentului. Acesta se remarcă atât ca solist, cât şi ca dirijor şi instrumentist de muzică de cameră. Din septembrie 2021, va fi director muzical al Orchestrei Naţionale din Lyon. Este un dirijor invitat frecvent de către cele mai mai importante orchestre din lume, precum Orchestra Simfonică din Chicago, Orchestra din Cleveland, Orchestra Simfonică din Montreal sau Orchestra Filarmonică Regală din Stockholm.


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.