Compania Netflix a fost dată în judecată pentru încălcarea drepturilor de autor în cazul unui serial documentar despre Osho, scrie The Hollywood Reporter.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Subiectul acestui proces este serialul documentar „Wild Wild Country”, despre care Osho International Foundation şi cineastul Michael Hilow spun că include multe înregistrări care le aparţin şi pentru care compania nu a primit acordul să le folosească.

Osho International Foundation şi Michael Hilow au acţionat în judecată Netflix, Duplass Brothers Productions şi regizorii Chapman Way şi Maclain Way.

Fundaţia este descrisă în plângerea depusă joi drept o companie elveţiană care publică, deţine licenţe şi arhive ale lui Bhagwan Shree Rajneesh, controversatul guru indian cunoscut drept Osho.

Hilow a regizat în 1993 documentarul „Rajneeshpuram an Experiment to Provoke God”. El susţine acum că scene din acel film, împreună cu trei proiecte controlate de Osho International, apar în „Wild Wild Country”.

Potrivit plângerii, doar primul episod al serialului Netflix conţine 88 de „dovezi de însuşire”, totalizând 12 minute.

Osho International a mai precizat că, anul trecut, a anunţat Netflix în legătură cu încălcarea drepturilor, însă compania nu a dat niciun răspuns.

Cele două părţi ale acuzării cer despăgubiri şi renunţarea de către Netflix la profitul de pe urma producţiei.

Acesta nu este primul proces în care este implicată compania Netflix. Cel mai recent, în luna noiembrie 2018, a ajuns la un acord cu gruparea Satanic Temple care a acuzat-o că a folosit imaginea zeităţii Baphomet fără acord în serialul „The Chilling Adventures of Sabrina”. Înţelegerea, potrivit New York Post, a costat Netflix 50 de milioane de dolari.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.