Lumea cinematografiei şi a televiziunii, Academia care decernează premiile Oscar condamnă actele de rasism după moartea lui George Floyd în timpul unei arestări.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Vieţile persoanelor de culoare contează". America strigă acest mesaj din 25 mai, data morţii lui George Floyd, cetăţean afro-american decedat în timpul unui control al Poliţiei din Minneapolis. 

Sloganul, sau mai degrabă un ţipăt din inimă, reluat de manifestanţii contra violenţelor poliţiştilor care au agitat acest weekend, răsună până la Hollywood. 

"Moartea lui George Floyd nu poate fi acceptată de nimeni. Suntem solidari cu membrii noştri, colegi, povestitori, artişti de culoare şi toţi cetăţenii din ţară pentru că ştim că vieţile contează", a scris Academia de Film pe pagina de Twitter. 

Şi Academia de Film nu este singura. "A păstra tăcerea înseamnă complicitate. Avem o platformă şi obligaţia ca angajaţii noştri, creatorii şi talentele de culoare să se poată exprima", au scris, pe Twitter, reprezentanţii Netflix.

"Suntem contra rasismului. Suntem în favoarea incluziunii. Ne susţinem angajaţii. Trebuie să ne unim şi să ne spunem părerea", a scris Disney. 

Postul de televiziune HBO este şi el solidar: "Nici dragostea şi nici teroarea nu fac o persoană să devină oarbă: indiferenţă o face oarbă".

Sloganul a fost preluat de alte platforme din Silicon Valley: Hulu, Amazon Studios, AMC sau Fox Entertainment. Dar şi de societăţile de producţie Warner Bros, Paramount şi A24.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.