Stagiunea 2022-2023 a Naţionalului timişorean se deschide joi, 8 septembrie, la ora 19.00, la Sala 2 TNTm, cu cea mai recentă premieră a sa, un spectacol de atitudine: "Îmblânzirea scorpiei", scenariu de Radu Iacoban după W. Shakespesare. A doua reprezentaţie este programată vineri, 9 septembrie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

De asemenea, stagiunea debutează cu repetiţii pentru un nou spectacol. Celebrându-l pe Molière la 400 de ani de la naşterea sa, Teatrul Naţional din Timişoara va găzdui spectacolul de teatru-dans "Şcoala femeilor versus Şcoala bărbaţilor", un spectacol marca Gigi Căciuleanu.

Coregraful Gigi Căciuleanu „traduce” în cheia sa inconfundabilă vocea unică a marelui dramaturg francez, cu imaginaţia sa ludică şi profundă care transformă cuvântul în mişcare şi mişcarea în semn.

Distribuţia spectacolului reuneşte atât actorii consacraţi ai Teatrului Naţional, Alina Ilea, Flavia Giurgiu, Laura Avarvari, Daniela Bostan, Mirela Puia, Iuliana Crăescu sau Alina Spiridon, cât şi actori din tânăra şi foarte tânăra generaţie, tineri actori premiaţi fie la Gala HOP, fie la Gala UNITER - Andrei Chifu, Raul Lăzărescu, Oana Antonovici şi Marin Lupanciuc, dar şi Andrei Zgăbaia şi Darius Zet, precum şi proaspătul absolvent de master al FMT (Facultatea de Muzică şi Teatru), Alexandru Romescu şi studentul masterand FMT, Bogdan Blystiar.

Echipa de creaţie este completată de bine-cunoscuta scenografă Corina Grămoşteanu şi de compozitorul şi muzicianul multipremiat Paul Ilea.

Premiera spectacolului "Şcoala femeilor versus Şcoala bărbaţilor" este programată vineri, 30 septembrie, de la ora 19.00.

În data de 19 septembrie, în contextul Anului Caragiale, spectacolul Teatrului Naţional „Mihai Eminescu” din Timişoara, "O scrisoare pierdută" , în regia Adei Lupu Hausvater, va fi prezentat pe scena Teatrului Naţional „Mihai Eminescu” din Chişinău, în cadrul Reuniunii Teatrelor Naţionale Româneşti.

Biletele pentru spectacolele Teatrului Naţional din Timişoara sunt puse în vânzare la Agenţia „Mărăşeşti”, str. Mărăşeşti nr. 2, orar marţi – duminică, între orele 11:00 -19:00 sau online, pe www.tntimisoara.com.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.