Agenţia spaţială americană încearcă miercuri să schimbe cursul unui asteroid, iar prima misiune test în acest sens este DART.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Double Asteroid Redirection Test (DART) este un vehicul spaţial conceput să lovească un asteroid ca test al unei tehnologii, „pentru a vedea dacă putem schimba traiectoria unui asteroid în spaţiu”, a anunţat NASA.

 

Scopul misiunii este de a observa dacă lovirea intenţionată a unui asteroid este un mod eficient de a îi schimba cursul, în cazul în care, pe viitor, un astfel de obiect ceresc ar ameninţa Pământul.

Ţinta DART este asteroidul Didymos şi luna sa, care se află în apropierea planetei noastre şi care nu reprezintă o ameninţare.

Misiunea pleacă din California cu o rachetă Falcon 9 a SpaceX. Interceptarea asteroidului, aflat la 6,7 milioane de mile de Pământ, va avea loc în septembrie 2022.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.