Proiectul "MyAntipa", care propune tururi ghidate, realizate de personalităţi ale lumii cultural - artistice, incubatoare de lectură pentru copii, dar şi "Intersecţiile la Antipa", evenimente - dezbateri cu oamenii de ştiinţă care lucrează în Muzeul Naţional de Istorie Naturală "Grigore Antipa", debutează pe 4 iulie, la ora 18.00.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Muzeul Naţional de Istorie Naturală "Grigore Antipa" şi BRD-Groupe Société Générale lansează "MyAntipa", un proiect care propune o formulă inedită pentru educaţia modernă interdisciplinară, în care ştiinţa, arta, lectura şi dezbaterile se unesc pentru a oferi noi perspective de învăţare.

"MyAntipa" este realizat în colaborare cu scriitoarea şi managerul cultural Svetlana Cârstean, cunoscută pentru multiple proiecte culturale şi educative.

Vizitatorii de toate vârstele vor avea ocazia de a descoperi şi parcurge muzeul prin intermediul unor formule noi, ce aduc împreună perspectivele oamenilor de ştiinţă, dar şi ale unor personalităţi din lumea culturală, artistică şi a industriilor creative.  

Proiectul debutează joi, 4 iulie, cu un tur aparte în muzeu, ghidat de către Simona Popescu, una dintre cele mai importante scriitoare contemporane, cunoscută deopotrivă pentru poezia, proza şi cărţile sale de eseuri. Este, de asemenea, profesoară la Facultatea de Litere din Bucureşti, unde predă avangardism şi experimentalism.

Simona Popescu este autoarea unor cărţi fundamentale pentru evoluţia şi înţelegerea poeziei româneşti din ultimele decenii: ”Juventus şi ale poeme” în 1994, ”Lucrări în verde sau Pledoaria mea pentru poezie”, în 2006, dar şi cartea despre Gellu Naum, ”Salvarea speciei”, tot o pledoarie şi o artă poetică implicită. Simona Popescu este autoarea ”Exuviilor”, o carte atipică de proză, care a sedus şi continuă să seducă generaţii după generaţii de cititori şi cititoare, o carte care, de altfel, a inclus-o pe Simona Popescu în manualele şcolare de limba şi literatura română.

Vineri, 5 iulie, de la ora 18.00, va avea loc prima ediţie „Intersecţiile la Antipa”, o dezbatere live, transmisă pe paginile de Facebook ale Muzeului Antipa şi BRD-Groupe Société Générale, în care dr. Oana Paula Popa, cercetător ştiinţific al muzeului, alături de Svetlana Cârstean, vor vorbi despre rolul femeilor în ştiinţă, dar şi despre povestea mai mult sau mai puţin recentă a muzeului.

Sâmbătă, 6 iulie, copiii sunt invitaţi la „Incubatorul de lectură”, atelier care porneşte de la unul dintre textele scriitorului Vladimir Nabokov şi de la pasiunea sa pentru fluturi. Atelierul va începe la ora 13.00 în Sala Fluturilor de la etajul muzeului, si se adresează copiilor cu vârste cuprinse între 9 şi 14 ani.

Participarea la evenimente este gratuită, în limita locurilor disponibile. Înscrierile se pot face completând un formular de rezervare pe antipa.ro/rezervari, sau pe adresa de e-mail info@antipa.ro.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.