Danor Quinteros (Chile), Victoria Vassilenko (Bulgaria) şi Takuma Ishii (Japonia) s-au calificat în finala secţiunii Pian a Concursului Internaţional ”George Enescu” 2016. Rezultatele au fost anunţate vineri seară de juriul de specialitate format din Gabriel Tacchino (preşedintele juriului), Rolf-Dieter Arens, Dana Borşan, Philippe Dinkel, Peter Donohoe, Wolfganz Manz, Viniciu Moroianu, Andrei Pisarev şi Alan Weiss.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Publicul va putea asculta în finala care are loc duminică, la Ateneul Român, de la ora 19.00, trei concerte cu orchestră interpretate de finaliştii secţiunii: Rachmaninov – Concertul pentru pian şi orchestră Nr. 2 op. 18 în do minor, în interpretarea pianistului Danor Quinteros (Chile), Brahms – Concertul Nr. 1 Op. 15 în re minor, în interpretarea pianistei Victoria Vassilenko (Bulgaria), şi Rachmaninov – Concertul pentru pian şi orchestră Nr. 2 op. 18 în do minor, în interpretarea lui Takuma Ishii (Japonia).

La pupitrul Orchestrei Filarmonicii ”George Enescu” se va afla dirijorul John Axelrod.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Danor Quinteros are 32 de ani, a studiat la Şcoala de Arte din Zürich şi la Universitatea de Muzică din Köln. A susţinut recitaluri în Chile, Germania, Franţa, Italia şi Spania.

Victoria Vassilenko are 23 de ani şi este absolventă a Şcolii Naţionale de Muzică din Sofia şi a Colegiului de Muzică ”Queen Sofia”. Din 2014, ea este studentă la New Bulgarian University, iar din 2015 la Lake Como International Piano Academy.

Takuma Ishii are 26 de ani şi studiază la Universität für Musik und Darstellende Kunst în Viena. În 2012, a absolvit Tokyo National University of Fine Arts and Music.

Biletele pentru Finala de Pian a Concursului Enescu 2016 s-au epuizat. Publicul va putea urmări finala în transmisie live pe un ecran mare amplasat în faţa Ateneului, dar şi online, pe festivalenescu.ro şi pe Medici.tv. De asemenea, de la ora 21.00, în pauza în care juriul deliberează, publicul este invitat la un eveniment surpriză: în premieră, faţada Ateneului Român va găzdui un video-mapping pe muzică de George Enescu.

Concursul Internaţional ”George Enescu” 2016 se desfăşoară în perioada 3 - 25 septembrie, iar 196 de tineri artişti de pe tot globul au participat la ediţia de anul acesta.

Premiile sunt în valoare totală de 115.000 de euro, la acestea adăugându-se posibilitatea de a interpreta pe scena Festivalului ”Enescu”, precum şi premii speciale şi oportunităţi de promovare internaţională.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.