O vioară Tecchler veche de 310 ani, cu o valoare de 250.000 de lire sterline, care fusese uitată într-un tren, a fost înapoiată proprietarului, anunţă BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Instrumentul a fost înmânat muzicianului Stephen Morris într-o parcare a unui supermarket din Beckenham, după negocieri secrete.  

Poliţişti au fost de faţă pentru ca predarea să decurgă bine, în timp ce bărbatul care a luat vioara a spus că a făcut o greşeală şi şi-a cerut scuze. 

Morris a afirmat: "Mă simt un pic bătut şi rănit. Nu prea am dormit de când a dispărut", adăugând că o să bea o bere pentru a sărbători. 

Stephen Morris a uitat instrumentul din 1709 într-un tren care mergea către Orpington, când a coborât la Penge cu bicicleta în sud-estul Londrei, marţi seară. 

După ce au fost examinate imaginile pe de camerele de supraveghere, Poliţia Transporturi a transmis că un alt bărbat a luat vioara din tren, când părăsea staţia Victoria la ora 11.58 pm şi se apropia de Bromley South, înainte de a se urca într-un alt tren către St. Mary Cray. 

Proprietarul a cerut ajutorul publicului, spunând că pierzând vioara este ca şi cu "i-ar fi fost tăiat un braţ". 

Vestea că cineva ar fi găsit vioara a venit joi, când Morris a primit un mesaj direct pe Twitter în care scria: "Recunosc persoana din imagine. Cred că este cineva pe care îl cunosc, aş vrea să fiu de ajutor. Ştiu ce înseamnă să uiţi lucruri valoroase în tren". 

În următoarele 24 de ore, bărbatul care-şi spunea Gene, acesta nefiind numele său real, a acceptat să se întâlnească cu Morris, vineri seară, în parcarea Waitrose, de lângă staţia de tren Beckenham. 

A avut loc un schimb civilizat. "Nu s-ar fi putut încheia într-un mod mai fericit", a spus Morris, precizând că vioara este intactă. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.