O vioară cu o vechime de 310 ani, care a fost uitată de proprietarul ei într-un tren, a fost furată, potrivit Poliţiei, scrie The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Stephen Morris a uitat instrumentul care valorează 250.000 de lire sterline într-un tren care mergea către Orpington, când a coborât la Penge, în sud-estul Londrei, marţi seară. El a cerut ajutorul publicului, spunând că pierzând vioara este ca şi cu "i-ar fi fost tăiat un braţ". 

După ce au fost examinate imaginile pe de camerele de supraveghere, Poliţia Transporturi a transmis că un alt bărbat a luat vioara din tren, când părăsea staţia Victoria la ora 11.58 pm şi se apropia de Bromley South, înainte de a se urca într-un alt tren către St. Mary Cray. 

Forţele de ordine au făcut publice aceste imagini cu bărbatul bănuit că a luat instrumentul. 

Vioara, care datează din 1709, a fost una dintre puţinele realizate de David Tecchler, un cunoscut lutier considerat a fi cel mai bun producător de viori şi violoncele a renumitei Şcoli romane de vioară. 

Vioara, recent restaurată, se afla într-o cutie albă. Avea numele Tecchler scris pe ea. 

Morris a condus mai multe orchestre britanice şi a cântat la vioară ca solist alături de Royal Philharmonic Orchestra, BBC Concert Orchestra şi Royal Philharmonic Concert Orchestra şi ca director la Scottish Ensemble şi Locrian Ensemble. El a avut înregistrări şi cu James Brown, Stevie Wonder, David Gilmour şi U2.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.