Muzeul Prado din Madrid va fi extins, iar de proiectul câştigător, în care vor fi investiţi 30 de milioane de euro, îi aparţine arhitectului britanic Norman Foster, care va face echipă cu spaniolul Carlos Rubio, informează The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cei doi arhitecţi vor renova Salón de Reinos, o clădire de secol al XVII-lea, care va folosi drept extensie a muzeului din capitala Spaniei.

Competiţia de arhitectură a fost lansată în martie 2016, iar proiectul câştigător ar trebui să fie realizat până la finalul lui 2019, când muzeul va împlini 200 de ani. 

Propunerea celor doi arhitecţi ”respectă şi valorifică ceea ce se află acolo, ajustând spaţiul la nevoile timpurilor noastre”, potrivit unui comunicat transmis joi de muzeu.

Salón de Reinos este una dintre clădirile palatului Buen Retiro, comandat de regele Felipe IV al Spaniei, care i-a servit drept a doua reşedinţă şi datează din 1635.

Muzeul Prado a intrat anul trecut în posesia clădirii, care a servit Muzeului Armatei, cu scopul de a-şi mări spaţiul de expoziţii. 

Firmele lui Foster şi Rubio plănuiesc să deschidă faţada sudică, creând o curte interioară gigant care va da impresia că acestă clădire este semi-deschisă, însă va păstra balcoanele originale.

”Un nou acoperiş va stoca energie solară, va oferi lumină naturală galeriilor”, arată Foster & Partners într-un comunicat.

În vârstă de 81 de ani, Norman Foster a lucrat la proiecte din toată lumea. Firma sa este responsabilă de Millennium Bridge din Londra, de remodelarea stadionului Camp Nou din Barcelona, de aeroporturi din Panama, Iordania şi Hong Kong.

Carlos Rubio a fondat Rubio Architectural în 2014. Firma sa a fost implicată în proiecte din Spania, Rusia şi Arabia Saudită.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.