Muzeul Prado a stabilit în 2019 un nou record de vizitatori, astfel că în anul în care a sărbătorit bicentenarul instituţia din Madrid a fost vizitată de 3,35 de milioane de persoane.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Numărul de vizite din ultimele 12 luni a fost cu 2,8% mai mare decât maximul înregistrat vreodată de muzeu - 3.260.742, în 2016.

Anul acesta, până pe 15 decembrie, au trecut pragul muzeului 3.353.685 de vizitatori, iar numărul va fi mai mare, urmând a fi contorizaţi şi vizitatorii din ultimele două săptămâni ale anului. 

„A fost un succes. Obiectivele noastre s-au îndeplinit. Multă lume a venit la Prado anul acesta pentru prima dată şi suntem foarte mulţumiţi”, a spus directorul Miguel Falomir.

Muzeul Prado a început sărbătorirea bicentenarului pe 19 noiembrie 2018, iar timp de un an au avut loc expoziţii şi evenimente speciale. Între protagoniştii expoziţiilor s-au numărat artişti precum Velázquez, Rembrandt, Vermeer, Fra Angelico, Sofonisba Anguissola şi Lavinia Fontana.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.