Muzeul Naţional de Artă al României (MNAR) a înregistrat pe parcursul anului 2018 peste 125.000 de vizitatori, potrivit informaţiilor transmise de instituţie la solicitarea News.ro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Numărul total al vizitatorilor MNAR în 2018 a fost de 127.707 persoane, cu 16.105 vizitatori mai mult faţă de 2017 (când numărul total a fost de 111.656).

Cea mai vizitată expoziţie temporară în 2018 a fost „Ştefan Luchian, maestrul artei grafice româneşti”, care a înregistrat 9.092 de vizitatori în intervalul 19 mai – 23 septembrie.

Reprezentanţii muzeului nu au putut oferi News.ro date legat de vizitatorii veniţi din afara României. „Din păcate nu avem o astfel de statistică, sistemul nostru de evidenţă nepermiţând o astfel de analiză”, a fost răspunsul lor.

MNAR deţine patru muzee în subordine: sediul central cu Galeria de Artă Europeană şi Galeria Naţională, Muzeul Colecţiilor de Artă, Muzeul „K.H. Zambaccian” şi Muzeul „Theodor Pallady”, iar dintre acestea cel mai vizitat în 2018 a fost sediul central din Calea Victoriei nr. 49-53.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.