Muzeul Luvru din Paris a înregistrat o scădere a vizitatorilor de la 75% în iulie la 60% în august, în raport cu anul trecut. Aceste cifre, care iau în considerare rezervările online până la sfârşitul lui august, au fost conmunicate pentru AFP de managementul instituţiei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cel mai mare muzeu din lume a primit 550.000 de vizitatori în iulie şi august, dintre care aproape 80% francezi. 

În ciuda temerilor de a merge în locuri închise şi a constrângerilor sanitare legate de Covid-19 (în special obligaţia de a veni cu mască), publicul francez a rămas fidel Luvrului care şi-a diversificat ofertele cu scopul de a atrage public familial, tânăr şi parizian. 

"Mini-descoperirile" de 20 de minute, care au permis parcurgerea unei colecţii precise (Napoleon, escală în Egiptul antic sau marii maeştri francezi) cu un ghid, în mod excepţional gratuit şi fără rezervare, au funcţionat bine. 

În anii precedenţi, vizitatorii francezi constituiau între 20 şi 25% din intrări. De data aceasta, criza le-a oferit ocazia de a redescoperi patrimoniul şi chiar de reveni la muzeu de mai multe ori. 

Nivelul de frecventări la nivel mondial rămâne scăzut conform previziunilor făcute înainte de redeschidere, pe 6 iulie, a indicat conducerea muzeului într-un comunicat. 

Luvru a avut o scădere accentuată a vânzărilor de bilete, căci 75% din vizitatori au fost turişti străini în anii precedenţi. În absenţa americanilor şi a asiaticilor, cu chinezii în frunte care formau cozi uriaşe, europenii din vecinătate au fost prezenţi - germanii, olandezii, belgienii. 

În privinţa finanţelor instituţiei, situaţia rămâne îngrijorătoare. 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.