Aruncat la gunoi în Germania, reîmbrăcat în jucător de golf la Londra, dublurile în ceară ale celui de-al 45-lea preşedinte al SUA dispar din muzeele lumii. Fără a aştepta finalul oficial al mandatului lui Trump, Muzeul Grévin din Paris a îndepărtat din expoziţie, marţi, statuia preşedintelui învins de Joe Biden.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Dublura lui Donald Trump a fost mutată într-un depozit secret din regiunea pariziană unde se află statuile a mii de personaje istorice sau personalităţi care nu mai sunt de actualitate. 

"Vom păstra un timp statuia lui Donald Trump. Poate că vom avea ocazia de a o folosi ca monstru pentru a sărbători Halloween-ul", a mărturisit pentru AFP Yves Delhommeau, directorul Muzeului Grévin, închis din octombrie din cauza crizei sanitare. 

Grévin a scăpat de dublura preşedintelui american: "Era un infern! În fiecare săptămână, trebuia să-i retuşăm nările pentru că vizitatorii îşi făceau fotografii cu el punându-i un deget în nas", a precizat unul dintre membrii atelierului muzeului. 

De la anunţul victoriei lui Joe Biden, unul dintre sculptorii de la Grévin, Claus Velte, a început să creeze dublura din ceară a preşedintelui american care va fi gata în două luni. 

"Sperăm să redeschidem de îndată ce situaţia sanitară o va permite", a spus directorul muzeului care nu s-a confruntat niciodată cu o perioadă atât de lungă de închidere, de la înfiinţare sa în 1882. În mod obişnuit, muzeul parizian primeşte 700.000 de vizitatori în fiecare an. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.