Muzeul Colecţiilor de Artă, care împlineşte anul acesta 40 de ani de existenţă, propune publicului în luna martie prezentarea "Colecţiei Elena şi Anastase Simu", cărora li s-a datorat înfiinţarea în anul 1910 a primului muzeu particular de artă din România: Muzeul Simu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Lunar, vor avea loc întâlniri cu specialiştii săi, cu scopul de a evidenţia câte o colecţie şi pentru a reliefa personalitatea colecţionarilor care au contribuit la dezvoltarea vieţii artistice şi culturale a ţării.

Prezentarea va fi susţinută pe 14 martie, de la ora 16.00, de Ilinca Damian. Vor fi evocate evoluţia colecţiei şi istoricul Muzeului Simu. Participarea se face pe baza biletului de acces în muzeu, în limita locurilor disponibile. 

Găzduit în clădirea fostului Palat Romanit, Muzeul Colecţiilor de Artă oferă o perspectivă inedită asupra societăţii româneşti de la începutul secolului al XX-lea şi până aproape de zilele noastre.

Cele peste 30 de colecţii expuse permanent reunesc o mare varietate de lucrări de pictură, sculptură, grafică, artă decorativă românească, europeană şi orientală donate de-a lungul timpului de colecţionari şi artişti, cei mai mulţi dintre ei bucureşteni.

Operelor semnate de Theodor Aman, Nicolae Grigorescu, Ioan Andreescu, Nicolae Tonitza, Gheorghe Petraşcu, Theodor Pallady, Lucian Grigorescu, Iosif Iser, Camil Ressu, Francisc Şirato, Alexandru Ciucurencu, Dimitrie Gheaţă li se adaugă grafică europeană şi japoneză, mobilier francez, covoare orientale şi icoane populare din Transilvania.

Muzeul Colecţiilor de Artă a fost redeschis în anul 2013, după o perioadă în care au avut loc ample lucrări de consolidare şi restaurare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.