Muzeul Naţional Brukenthal din Sibiu a arborat la intrare steagul Ucrainei pe care sunt scrise mesajele „Alături de Ucraina” şi #StandWithUkraine.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Muzeul Naţional Brukenthal şi alte instituţii de cultură din Sibiu şi din România îşi arată suportul faţă de Ucraina în aceste momente dificile.

„Dorim să arătăm faptul că şi Muzeul Naţional Brukenthal este alături de poporul ucrainean şi instituţiile de cultură din Ucraina şi ne exprimăm compasiunea dar îi şi felicităm pentru curajul exemplar în aceste momente dificile şi greu de înţeles pentru lumea civilizată. Nu ne aşteptam ca în anul 2022 să mai vorbim de un război. De astăzi, de aici din centrul ţării, din Piaţa Mare din Sibiu, simbol al Europei prin întâlnirea liderilor Europei participanţi la Summitul UE Sibiu 2019, de aici, de la Muzeul Naţional Brukenthal, cea mai veche instituţie de acest gen din România, transmitem un mesaj de susţinere pentru Ucraina şi ucrainieni”, a spus Alexandru Constantin Chituţă, şeful secţiei Marketing al Muzeului Naţional Brukenthal. 

Conducerea muzeului i-a îndemnat pe sibieni, pe turiştii şi vizitatori „să fie alături de poporul ucrainean şi să îi ajutăm cu ce putem. Ştim că există un punct de colectare în Sibiu şi cred că este oportun, fiind deja existent, ca ajutoarele să fie strânse într-un singur loc, pentru o mai bună colectare şi transport. Avem nădejdea că acest război se va termine cât mai curând!”. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.