Academy Museum of Motion Pictures va fi inaugurat în a doua jumătate a anului 2019 cu o retrospectivă a animatorului japonez Hayao Miyazaki, a anunţat marţi Academia Americană de Film.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Intitulată „Where Dreams Are Made: A Journey Inside the Movies”, expoziţia - la fel ca cele care vor urma să fie prezentate aici - îşi propune să arate felul în care a fost dezvoltată tehnologia în cinematografie, dar şi măiestria, care au impact social şi cultural.

Designerii încearcă să creeze un factor „wow”, prin galerii care vor impresiona vizitatorii.

Muzeul din Los Angeles, aflat la intersecţia Wilshire Boulevard şi Fairfax Avenue, este dezvoltat de şapte ani, iar construcţia a început în 2016.

Academia a strâns 281 de milioane de dolari din cele 388 de milioane de dolari, cât şi-a propus. Inaugurarea a fost amânată de mai multe ori. Anul trecut, oficialii au precizat că muzeul va fi deschis cândva în 2019, fără a da detalii. Acum ei spun că peste un an el îşi va primi vizitatorii.

„Nu a fost uşor”, a spus marţi Dawn Hudson, CEO al Academiei, citată de Variety. „Este un angajament enorm şi riscant”.

Kerry Brougher, directorul muzeului, a fost cel care a anunţat că prima expoziţie va fi retrospectiva Miyazaki, realizată împreună cu Studio Ghibli.

„Am vrut să ne lansăm cu o figură internaţională... să arătăm că acest muzeul nu este doar despre Hollywood. Acesta va fi un muzeu internaţional cu o perspectivă globală”, a spus el.

A doua expoziţie, programată pentru 2020, va fi „Regeneration: Black Cinema 1900-1970”. Pentru acest proiect, Academia Americană de Film lucrează cu Smithsonian National Museum of African-American History and Culture.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.