Muzeul Academiei Americane de Film, construit cu un buget de 388 de milioane de dolari, ar putea fi inaugurat în toamna anului 2019, aproximativ 80% din totalul lucrărilor fiind finalizate, scrie hollywoodreporter.com.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Proiectul a fost propus în urmă cu şapte ani şi are în consiliul de administraţie personalităţi precum Ron Meyer, Annette Bening şi Ted Sarandos.

Ted Sarandos, COO al Netflix, a spus că atunci când s-a stabilit în Los Angeles, în anul 1998, a realiza că doar Universal Studios şi Chinese Theatre recunoşteau rolul pe care filmele l-au jucat în viaţa acestui oraş.

„Mi-am imaginat că turiştii care vin în acest oraş ar fi dezamăgiţi de prezentarea patrimoniului Hollywodului”, a spus Sarandos.

De aceea, deşi este membru al Academiei Americane de Film de doar trei ani, Sarandos sprijină constrirea muzeului acestei instituţii.

Realizat de arhitectul Renzo Piano, muzeul are obiectivul de a deveni unul dintre cele mai importante obiective turistice din Los Angeles. Directorul muzeului, Kerry Brougher, vrea ca acesta să reprezinte şi un spaţiu pentru întâlniri de creaţie, „un centru pentru comunitatea de film”.

Până în prezent, a fost ridicată o jumătate din sfera care va găzdui un cinematograf cu o capacitate de 1.000 de locuri.

Designerul de producţie Rick Carter („Avatar”) lucrează la un plan pentru colecţia permanentă, care va cuprinde un tur din deceniu în deceniu al „istoriei filmului prezentate din perspectiva cineastului”, potrivit lui Kerry Brougher.

În ianuarie, Rich Cherry a renunşat la funcţia sa de COO al muzeului, după o perioadă de un an, în care a urmărit construcţia.

„Ne-a ajutat într-o perioadă de construcţie, când contribuţia lui a fost foarte apreciată, dar are propria afacere de consultanţă muzeală şi a plecat să se concentreze pe aceasta”, a spus Brougher. Cherry a refuzat să ofere un punct de vedere.

Deşi nu a fost stabilită data inaugurării muzeului, Academia are în vedere pentru aceasta toamna anului 2019.

Muzeul a câştigat deja susţinerea unor lideri ai industriei. Ron Meyer, vicepreşedinte al NBCUniversal, s-a implicat în proiect ca preşedinte al noului consiliu de administraţie, care include personalităţi precum Tom Hanks şi designerul Diane von Furstenberg.

„Principala noastră prioritate acum este să îl ajutăm pe Bob Iger (care conduce campania de capital) să încheie strângerea de fonduri. Aproximativ 80% din obiectivul de 390 de milioane de dolari a fost realizat”, a spus Meyer.

Sarandos a jucat un rol cheie în discuţiile cu Cheryl şi Haim Saban, a căror donaţie de 50 de milioane de dolari a fost cea mai mare pe care a primit-o proiectul.

Alte contribuţii importante au fost cele făcute de: David Geffen (25 de millioane de dolari) şi de Dalian Wanda Group (20 de milioane de dolari). 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.