Expoziţia „Museum of Broken Relationships”, care prezintă poveşti sentimentale rescrise cu ajutorul obiectelor donate de public, va fi deschisă pe 3 septembrie la Bucureşti.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Reţeaua Naţională a Muzeelor din România şi Rezidenţa BRD Scena9 au anunţat miercuri vernisajul proiectului dedicat revizitării şi reinterpretării propriilor drame sentimentale, ce va putea fi vizitat în spaţiul din strada I.L.Caragiale 32.

Expoziţia va fi deschisă până pe 17 octombrie, de marţi până vineri, între orele 16.00 şi 20.00, şi în weekend, între orele 13.00 şi 20.00.

Accesul este liber, iar programul de vizitare se va desfăşura cu respectarea tuturor normelor igienico-sanitare, dată fiind situaţia actuală impusă de pandemia de Covid-19. Vizitatorii sunt rugaţi să se înscrie în prealabil în calendarul de pe platforma Appointy.

Vara aceasta, organizatorii au lansat un apel pentru donaţii de obiecte personale ce amintesc momente definitorii din foste relaţii sentimentale. În urma răspunsului, a fost creată această expoziţie. 

„Proiectul «Museum of Broken Relationships» promovează colaborarea dintre curatori croaţi şi români pentru un concept curatorial care pleacă de la un tipar devenit celebru, la care se adaugă o colecţie românească de obiecte şi poveşti integrate celei deja consacrate”, a transmis într-un comunicat Dragoş Neamu, responsabil de proiecte culturale şi relaţii internaţionale în cadrul Reţelei Naţionale a Muzeelor din România.

Museum of Broken Relationships este un demers internaţional de explorare şi exprimare creativă. Având locaţii expoziţionale permanente în Zagreb şi Los Angeles, MBR este un spaţiu fizic şi virtual creat cu scopul de a împărtăşi poveşti despre dragoste şi pierdere. În fiecare an, aceste expoziţii sunt itinerante. Obiectele donate în cadrul proiectului din Bucureşti vor fi incluse în colecţia internaţională.

Reţeaua Naţională a Muzeelor din România este cea mai mare organizaţie profesională din ţară dedicată muzeelor, cu peste 70 membri instituţionali şi membri individuali. Este afiliată uneia dintre cele mai mari şi influente reţele a muzeelor, Network of European Museum Organisations. Reţeaua organizează, de asemenea, în fiecare an, două evenimente importante: Noaptea muzeelor şi Museums meet Museums.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.