"Moş Teacă cel nou, ciuca bătăilor lui Klaun Împărat şi alte schiţe", noua carte semnată Igor Bergler, a apărut în colecţia Republica infractorilor a editurii Bookzone şi va fi în librării din 11 aprilie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În cea mai nouă carte a sa, Igor Bergler ne invită să explorăm Ronania, un ţinut îndepărtat condus de Klaun Împărat şi dregătorii săi Sorinache Desuptdeal, Lucreţiu Şasebude, Limbricel Răscrăceanu-Coteţ, Parcel Ciolanu, Kati Vipereanu-Fierea şi, bineînţeles, Generalul Teacă, dregător şef şi mâna mai puţin dreaptă a împăratului.

Cartea este un pamflet, "cu sarcasm din cel mai muşcător. Aici oricum nu prea mai vrea nimeni să stea, toţi ronanezii vor să plece".

"Aventurile lui Moş Teacă cel Nou" îl poartă pe cititor din closetele de importanţă strategică până la prestigioasa Cacademie a Ronaniei, de la Palatul lui Klaun Împărat până în biroul Varanului care conduce din umbră, conturând pas cu pas o lume paradoxală, tristă şi amuzantă, inedită şi, în acelaşi timp, familiară, care te pune pe gânduri şi te face să râzi cu lacrimi".

"Orice asemănare cu personaje, locuri sau situaţii din viaţa reală este nu numai întâmplătoare, ci şi nedorită de autor. Cei care s-ar putea identifica, din rea-voinţă sau prostie, cu personajele ficţionale din carte suferă de o boală destul de răspândită în lume, sindromul buricului pământului. Această carte nu îţi oferă răspunsul irevocabil, e doar un pamflet, o oglindă de bâlci în care se reflectă Ronania, un ţinut îndepărtat în care dregătorii nu dreg niciodată nimic şi unde nici latrinele nu pot fi desfundate fără înfiinţarea unei comisii de specialitate", potrivit editurii.

Jumătate cronică, jumătate pamflet şi bildungsroman (sic!), aventurile lui Moş Teacă cel Nou dezvăluie istoria unui ţinut în tranziţie, în care obedienţa, lăcomia şi cinismul îţi garantează un loc călduţ într-un ecosistem bizar, populat de o menajerie de personaje fără scrupule sau prea multe dovezi de inteligenţă.

Volumul, o istorie veselă a unei lumi triste, este "o lecţie de haz de necaz dedicată românilor şi ronanezilor care nu au uitat că umorul nu poate salva lumea, dar ne poate salva de valul de prostie care pare gata să ne înghită pe toţi". 

Cartea poate fi comandată la preţul de 44 de lei. 

Igor Bergler este regizor, scenarist şi critic de film, doctor în management şi profesor de naratologie. Primul său roman, "Biblia pierdută", apărut în 2015, a stabilit un record de 250.000 de exemplare vândute. A fost depăşit de "Testamentul lui Abraham", publicat în 2017. Acesta din urmă deţine recordul în preferinţele cititorilor, cu peste 300.000 de exemplare vândute numai pe piaţa românească. Ambele romane au primit votul publicului pentru „Cea mai râvnită carte“ la Târgul Internaţional Gaudeamus în anii 2015 şi 2017. Acelaşi premiu, care îl plasează pe primul loc în preferinţele publicului, l-a primit în 2018 şi volumul de povestiri "6 poveşti cu draci". "Minciuna lui Michelangelo - Catedrala în flăcări" este al treilea roman din seria "Charles Baker" şi va fi urmat în 2022 de "Minciuna lui Michelangelo - Profeţi şi sibile".

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.