Mormântul lui Man Ray din cimitirul Montparnasse, aflat în sudul Parisului, a fost devastat, a constatat, miercuri, un fotograf al AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Fotograful, pictorul şi regizorul american, care a murit la Paris în 1976, a fost una dintre marile figuri ale suprarealismului. 

Potrivit fotografului, "steaua pare să fie smulsă" şi portretul artistului a fost spart pe mormânt. Niciun mesaj nu a fost scris iar mormintele din jur au rămas intacte. 

Responsabilii cimitirului Montparnasse, în care se află numeroase morminte ale unor artişti şi personalităţi precum Serge Gainsbourg, Charles Baudelaire şi Simone Veil, au refuzat să comenteze. 

Întrebat miercuri dimineaţă de AFP, adjunctul securităţii din Primăria departamentului 14, Cédric Grunenwald, a precizat că nu a fost depusă nicio plângere la comisariat în acest caz.

Născut Emmanuel Rudzitsky în 1890 la Philadelphia (Statele Unite), Man Ray şi-a început cariera la New York, înainte de a sosi în Franţa şi de a se apropia de mişcarea dada, apoi de suprarealişti. El a murit în 1976, la Paris. Pictor, desenator şi regizor, el este în special cunoscut pentru activitatea sa de fotograf şi pentru lucrări precum "Vioara lui Ingres/ Le Violon d'Ingres", în care este înfăţişată cântăreaţa Kiki de Montparnasse cu două aperturi acustice de vioară. 

O retrospectivă a operei sale a avut loc la sfârşitul anului 2018 - începutul lui 2019 la Albi (Tarn).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.