O schiţă fals atribuită lui Vincent Van Gogh era pe punctul de a fi tranzacţionată când Poliţia din Montpellier a confiscat-o, scrie Le Figaro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Mai multe milioane de euro", a declarat, pentru France Bleu, Christophe Barret, procuror din Montpellier în legătură cu preţul acesteia.

Acuarela este schiţa unei celebre picturi în ulei a artistului olandez: "Autoportrait à l'oreille bandée" numită şi "L'homme à la pipe".

Cazul datează din 28 martie. Un cuplu originar din oraşul Perpignan şi un belgian sexagenar care deţine un titlu fals de proprietate al desenului precum şi o altă persoană în vârstă de 50 de ani, care îi punea în legătură pe vânzători şi cumpărători, au fost arestaţi. 

Autorităţile din Montpellier au supus opera unei expertize din partea unui specialist de la Muzeul Orsay din Paris care a fost categoric: Van Gogh nu făcea niciodată schiţe. 

Cei patru indivizi reţinuţi au fost puşi sub acuzare pentru conspiraţie la înşelăciune şi tentativă de escrocherie organizată. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.