Membrii Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA) au păstrat un moment de reculegere pentru omul de televiziune Cristian Ţopescu şi pentru regizorul Lucian Pintilie, în deschiderea şedinţei publice de joi, şi au hotărât să transmită un mesaj prin care îndeamnă televiziunile să păstreze decenţa în realizarea materialelor despre decesele celor două personalităţi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Numai în România e normal ca CNA-ul să îndemne televiziunile la decenţă când însăşi Legea audiovizualului le obligă la aşa ceva, dar, sigur, trebuie să le aducem aminte în mod constant că în afară de goana după profit mai există şi alte lucruri care contează în activitatea de televiziune”, a spus Radu Herjeu, care a propus transmiterea acestui mesaj către presă.

Prin acest mesaj, membrii CNA le reamintesc radiodifuzorilor că au obligaţia de a respecta drepturile şi libertăţile fundamentale ale omului, dreptul la viaţă privată - prevăzute în legislaţia audiovizualului – şi de a trata cu decenţă şi responsabilitate subiecte referitoare la decesele celor două personalităţi.

Moment de reculegere pentru Cristian Ţopescu şi Lucian Pintilie la CNA (Foto: Captură din transmisiunea live a şedinţei CNA din 17 mai).
Moment de reculegere pentru Cristian Ţopescu şi Lucian Pintilie la CNA (Foto: Captură din transmisiunea live a şedinţei CNA din 17 mai).

„Membrii Consiliului Naţional al Audiovizualului le reamintesc radiodifuzorilor obligaţia de a respecta, în cadrul programelor audiovizuale, drepturile şi libertăţile fundamentale ale omului, dreptul la viaţă privată - prevăzute în legislaţia audiovizualului – şi de a trata cu decenţă şi responsabilitate subiecte referitoare la decesul regizorului Lucian Pintilie şi la cel al jurnalistului şi comentatorului sportiv Cristian Ţopescu”, arată comunicatul CNA.

Şedinţa CNA a fost deschisă în prezenţa membrilor Florin Gabrea, Orsolya Borsos, Viorel Vasile Buda, Monica Gubernat, Radu Herjeu, Dorina Rusu, Răsvan Popescu şi Radu Călin Cristea.

Cristian Ţopescu a încetat din viaţă marţi, la vârsta de 81 de ani. Sicriul cu trupul neînsufleţit al omului de televiziune se află în Studioul 2 al Televiziunii Române, joi, în intervalul orar 11.00-19.00. Comentatorul sportiv va fi înmormântat vineri, la ora 11.00, în Cimitirul Ghencea Militar.

Regizorul Lucian Pintilie a murit, miercuri seară, la vârsta de 84 de ani. El fusese internat în urmă cu câteva zile, în stare gravă, la Spitalul Elias. Lucian Pintilie s-a aflat la Terapie Intensivă încă din momentul internării.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.