Piese de mobilier din coarne de cerb şi trofee de vânătoare rare vor fi incluse în Licitaţia Animalia, care va avea loc în 31 mai, de la ora 19.00, la sediul Artmark - Palatul Cesianu-Racoviţă din Bucureşti.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Colecţia de mobilier din coarne de cerb este formată din 15 piese, realizate la sfârşitul secolului al XIX-lea în ateliere germane. Valorile încep de la 250 de euro şi pot ajunge până la 6.000 de euro, informează Artmark.

De exemplu, Garnitura formată din cinci scaune tapiţate cu mătase, decorate cu fragmente din coarne de cerb, este estimată între 4.000 şi 6.000 de euro, biroul din lemn de stejar, decorat cu fragmente din coarne de cerb, între 2.000 - 4.000 de euro, iar o oglindă pentru consolă, decorată cu fragmente din coarne de cerb, între 2.000 - 3.000 de euro. O piesă similară cu oglinda din Licitaţia Animalia a fost adjudecată pentru 18.000 euro, în mai 2008, la Sotheby’s.

Mobilier similar cu cel din Licitaţia Animalia se poate admira şi la Muzeul Victoria & Albert din Londra, la Muzeul Castelul Trautenfels din Austria şi la Muzeul de Arte Aplicate din Viena.

Mobilierul din coarne de cerb a devenit popular la începutul secolului al XIX-lea, când era special creat pentru nobili şi aristocraţi, care îşi decorau cabanele de vânătoare sau moşiile cu astfel de piese. Primul mobilier din coarne de cerb a fost realizat în anul 1825 pentru castelul de vânătoare al contelui William de Nassau, situate lângă Weisbaden, Germania.

Din secolul al XIX-lea, interesul pentru mobilierul cu coarne de cerb a crescut atât de mult, încât o mare expoziţie din astfel de piese a avut loc în anul 1851 la Crystal Palace din Londra. 

În 31 mai va avea loc şi partea a II-a a Licitaţiei Colecţiei de artă românească a doctorului Leopold B.

În 26 mai, de la ora 19.30, tot la sediul Artmark, va avea loc Licitaţia Colecţiei de artă românească a doctorului Leopold B. - Partea I şi Licitaţia de Mobilier de Epocă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.